06306158303 | info@manoequestrian.hu

 Manoequestrian.hu - Lovas Webáruház - Válogatott pérmium márkák

06306158303 | info@manoequestrian.hu

 Manoequestrian.hu - Lovas Webáruház - Válogatott pérmium márkák

Lótápok

Lovunk egészséges állapotát, fejlődését fenntartanunk kötelességünk, ha felelős lótartók vagyunk. Mesterséges környezetben kiemelten fontos a megfelelő táplálás. A legtöbb legelő kimerült, ásványi anyagokban és vitaminokban szegény. Támogassa lova immunrendszerét és fejlődését a legmagasabb minőségi követelmények mellet készített lótápokkal. Webáruházunkban csak a legkiemelkedőbb lótáp márkákat forgalmazzuk, hogy ezzel megkönnyítsük Önnek a megfelelő lótáp és ló étrendkiegészítő kiválasztását.

A megfelelő lótáp kiválasztása sosem könnyű feladat. Elsőre biztosan megijed a széles termék kínálattól, de a legtöbb lótáp speciális igényre van kifejlesztve. Alapvetően, ha lovának semmilyen betegsége nincsen kiváló választás egy alap kondicionáló táp esetleg egy realxációs táp, amely hozzájárul lova kiegyensúlyozottságához.


Sokszor kerül lovunk valamilyen átmeneti állapotba, amikor kiemelten fontos a megfelelő ásványi anyag és vitamin bevitel, de ezek típusa és aránya sem mindegy. Ezekre az igényekre lettek kifejlesztve speciális lótápjaink. Pataerősítésre, szőrzet fényesítésre vagy emésztési gondokra külön-külön készülnek lótápok. Külön lótáp típus van az idősebb lovak számára, akiknek fontos a jó felszívódású és könnyen emészthető tápanyag. Kólikára hajlamos lovaknak a mash müzlik ideálisak, amelyek magas lenolaj tartalmunknak köszönhetően bevonatot képeznek a belek falain ezzel segítve azok működését. Csikóknak magas fehérjeigényük van, hiszen még csontosodnak, izmosodnak, ezért kiemelten fontos csikóknak speciális csikótápot adni. Ezek jellemzője a magsabb fehérje és aminosav tartalom. Vannak lovak akik fehérje szegény étrendre vannak fogva, nekik is külön tápokat tudunk ajánlani. Ideges, unatkozó lovaknak a struktúrált tápokat ajánljuk, amelyek rágása több időt vesz igénybe, így leköti a lova figyelmét.


Étrendkiegészítők használata olykor ugyanolyan nélkülözhetetlen, mint a tápoké. Általában ló étrendkiegészítők koncentráltabb készítmények kifejezett céllal. Így például ló nyugtatásra, ló izmosításra, csonterősítésre, szörzet fényesítére, bőr problémékra, pataerősítésre szokták használni. Téli időszakban fontos az ásványi anyagok és vitaminok pótlása. Alap kiegészítőink mellet, mint például a: Bitoin, E-vitamin, Multivitamin, Elektrolite forgalmazunk speciálisabb étrenkiegészítőket. Légzéskönnyítő, nyugtató, izmosító, élénkítő hatású ló étrendkiegészítő készítményeink megfelelő kiválasztása és adagolása esetén az eredmény elvárható.
Beláthatjuk, hogy nehéz feladat kiválasztani lovunk számára a megfelelő tápot, de fontos, hogy azért megtegyük. Egyrészt mert lovunk is hálás lesz érte, másrészt hosszútávon egy erős és egészséges lovat kapunk.


Ha segítségre lenne szüksége a megfelelő lótáp kiválasztásában hívjon vagy írjon nekünk bizalommal.

Nagy mennyiségű rendelés esetén (minimum egyraklap/ 500 kg) kérjen árajánlatot e-mailen, vagy telefonhíváson keresztül és megküldjük ajánlatunkat egy napon belül.