A modern lovak és pónik számos stressznek és kihívásnak vannak kitéve - beleértve a lovarda váltásokat, új tartási és takarmányforrásokhoz, a megerőltető edzés- és versenyprogramokat, a nemzeti és nemzetközi utazásokat a távolmaradásokat versenyeken, valamint a magas keményítőtartalmú, energiát biztosító étrendet. Ezek a zavarok sokféleképpen negatívan befolyásolhatják a teljesítményt, az energiatermelés enyhe csökkenésétől vagy az immunitás csökkenésétől kezdve a bél pH-értékének csökkenésén át a metabolikus és immunrendszeri zavarokig, de minden bizonnyal az egészség, a jólét és a teljesítmény jelentős csökkenéséig.
A Pro-Gut Balancer a pre és probiotikumok egyedülálló kombinációja, egy mannán oligoszachariddal (MOS) együtt, amely segít fenntartani a mikrobapopuláció egészségét a modern lovak és pónik előtt álló számos kihívás fényében.
A Pro Gut Balancer előnyei
- A Pro-Gut Balancer egyedülálló hármas hatású megközelítést biztosít a bélrendszer egészségének fenntartásához:
- Probiotikumok (a görög „az életért” szóból) A Pro Gut Balancer tartalmazza az egyetlen élő élesztőt, amely ló esetében engedélyezett, Saccharomyces cerevisiae-t, a legmagasabb élő kolóniaképző egységek (cfu) számával adagonként. Ez az élő élesztő számos létfontosságú szerepet játszik:
- Segíti a rostok emésztését azáltal, hogy hifáival segít széthúzni a rostszemcséket. Ez lehetővé teszi a rostbontó baktériumok számára, hogy megtelepedjenek és könnyebben megemésszék a rostot, illékony zsírsavakat (VFA) termelve, amelyek létfontosságú energiaforrást jelentenek a ló számára.
- A bélben lévő oxigénzsebek elszívása, amelyek egyébként sok hasznos mikrobára nézve mérgezőek lennének.
- A tejsavtermelő mikrobák kiszorítása, és a tejsavat hasznosító mikrobák növekedésének ösztönzése, ezáltal segítve a hátsó bélrendszer pH-értékének csökkenésének valószínűségét, amely felboríthatja a mikrobiom kényes egyensúlyát.
- A prebiotikumok jellemzően frukto-oligoszacharidok (FOS), amelyeket általában cukorrépából nyernek, de természetes módon számos zöldségben és gyümölcsben is megtalálhatóak, például cikóriában, hagymában, spárgagyökérben, fokhagymában, csicsókában, póréhagymában és banánban.
- A legtöbb szénhidráttal ellentétben ezeket az FOS-okat a gyomorsav és más emésztőenzimek nagyrészt nem befolyásolják, ehelyett a hátsó bélben lévő számos hasznos baktérium szelektíven erjeszti őket. Más szóval, táplálékforrásként szolgálnak, és szelektíven ösztönzik a jótékony bélbaktériumok növekedését és aktivitását, amelyek az egészséggel és a jó közérzettel kapcsolatosak.
Mannán-oligoszacharidok (MOS): Élesztőgombák sejtfalából nyerik, és béta-glükánokat, valamint mannánokat tartalmaz, prebiotikumként hat.
A Pro-Gut Balancer-t 7-10 napig kell etetni minden olyan stresszes tevékenység előtt, alatt és 7-10 napig után, amely kedvezőtlenül befolyásolhatja a mikrobiomot, mint például hosszú távú utazás, lovarda váltás, tenyészkancák elutazása a ménesbe, fiatal állományok értékesítési előkészítése, vagy betegség vagy sérülés után.
Az elit versenylovak, amelyek folyamatos megerőltető edzés- és versenyprogramot folytatnak, hasznát vehetik a hosszabb távú napi használatnak.
Etetési javaslat:
500 kg-os lónak, stresszhelyzetben 30 gramm naponta. Fenntartásként 15 gramm naponta.
Maximum 60 gramm naponta.
Főbb összetevők 30 grammban:
Probiotikum(Saccharomyces cerevisiae MUCL 39885) - 2.5x1010cfu |
Prebiotikum Fructo-oligosaccharide (FOS) - 10 gramm |
Mannan Oligosaccharide 2.5 mg |
Omega-3 zsírsavak - 2.2 gramm |
Adalékanyagok kilogrammonként:
Összetétel: Egész mikronizált lenmag (teljes zsírtartalmú 35% olaj), frukto-oligoszacharidok (35,1%), szárított lucerna, élesztő termékek (mannán oligoszacharidok MOS) (8,5%).
KIEGÉSZÍTŐANYAGOK (kg-onként):
Állattenyésztéstechnikai adalékanyagok: 4b1710 Saccharomyces cerevisiae MUCL 89885 8,3 x 1011 cfu
Érzékszervi adalékanyagok: 2b Aromakeverékek keveréke (alma) 10g
Technológiai adalékanyagok: E321 Butilált hidroxitoluol (BHT) 100mg
Analitikai összetétel:
Nyersfehérje - 15.0% |
Nyerszsír - 14.0% |
Nyersrost - 5.2% |
Nyershamu - 5.0% |
Nátrium - kevesebb, mint 1.0% |
Magnézium - 3.9% |
Cukor - 2.4% |
Omega-3 zsírsavak - 7.3% |