A kurkuma, amely a kurkumin hatóanyagot tartalmazza, a feltételezések szerint támogatja az ízületeket és a mobilitást, az emésztést, az immunrendszer működését, valamint antioxidánsokat és a ló saját gyulladáscsökkentő folyamatait.
A Full Fat lenmagliszt nagy mennyiségű olajat tartalmaz a kurkumin felszívódásának elősegítése érdekében, valamint fontos omega-3 zsírsavakat biztosít.
A fekete bors a piperin nevű aktív vegyületet tartalmazza, és amellett, hogy fokozza a kurkumin és más tápanyagok felszívódását, segíthet az immunrendszer működésének támogatásában is.
E-vitamin, zsírban oldódó vitamin és erős antioxidáns, amely az egész szervezetben alapvető szerepet játszik, beleértve az immunrendszert, a reproduktív egészséget, valamint az idegek és izmok normális működését.
Etetési javaslat:
500-650 kg-os ló esetében: a kezdeti 7 napon át lassan, napi 50 g-ig növelve.
300-450 kg-os póni esetében: lassú bevezetés a kezdeti 7 napon keresztül, napi 30 g-ig növelve.
Maximum: 100 g naponta.
25g-os (kb.) adagolási egység mellékelve.
Főbb összetevők 50 grammban:
Kurkuma - 12.5 gramm |
E-vitamin - 114 mg |
Piperin (feketeborsból) - 40 mg |
Omega-3 zsírsav (lenmagból) - 6.8 gramm |
Analitikai összetevők:
Nyersfehérje - 18.5% |
Nyerszsír - 28.0% |
Nyersrost - 9.4% |
Nyershamu - 7.5% |
Nátrium - 0.1% |
Kalcium - 1.2% |
Adalékanyagok (kg-onként):
Technológiai adalékanyagok: BHT (E321) 100mg.
Táplálkozási adalékanyagok: E-vitamin (3a700(i)) 2200mg (így 114mg E-vitamin 50g-os adagonként).
Összetétel: Lenmag (35% teljes zsírtartalmú olaj) (71,6%), kurkuma por (24,6%), kalcium-karbonát, fekete bors (0,8%), növényi olaj.