Általában a megfelelő energia mennyiséget gabonák hozzáadásával szokták fedezni, viszont a Vitalize Low Carb Plus müzliben ezt napraforgómaggal és rizspehellyel helyettesítették. Kiegészítés képpen a hozzáadott alfalfa, mely magas fehérje tartalmú és esszenciális aminosvakat tartalmaz, így hozzájárul az izomzat fejlődéséhez és egészséges működéséhez.
A hozzáadott Aspergillus Oryzae gombának nemcsak a prebiotikummal megegyező hatása van, hanem elősegíti a rostok könnyebb emészthetőségét. Prebiotikumként a ló emésztőrendszere számára ez az összetevő tápanyagként hasznosul, hozzájárul a bélflóra egészségében fontos szerepet játszó jótékony baktériumok gyarapodásában.
Összetevők:
44,6 % lucerna, 10,2 % alma, 9,0 % rizskorpa, 7,6 % búzakorpa, 6,1 % Alfalfa széna (szárított), 3,8 % lenmag, 2,5 % kalcium karbonát, 2,5 % lignocellulose, 2,3 % napraforgómag 2,0 % szentjánoskenyér, 1,8 % cukorrépa melasz, 1,7 % szárított répa, 1,5 % répapép, 1,3 % máriatövisolaj, 0,6 % petrezselyemszár, 0,5 % nátrium klorid, 0,3 % rozmaring, 0,2 % borsmenta, 0,2 % csalánlevél, 0,2 % koriander, 0,2 % bazsalikom, 0,1 % máriatövis, 0,1 % fokhagyma, 0,1 % pitypang, 0,1 % galagonya, 0,1 % articsóka, 0,1 % from Aspergillus oryzae, 0,1 % gingko
13,00 % nyersfehérje, 5,50 % nyerszsar, 21,40 % nyersrost, 9,50 % nyershamu, 1,70 % kalcium, 0,45 % foszfor, 0,25 %